- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Жреб за Вимблдон: Новак добио противнике – Коприва на старту!

© John WaltonНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
Пратите нас
Српски тенисер Новак Ђоковић добио је противнике после жреба за Вимблдон који је одржан данас. Иако до сада Ђоковић није званично потврдио да ће играти, мало је вероватно да се нашао на жребу, дошао на турнир, тренирао, а да неће заправо и заиграти у Лондону.
Новакова пројекција је таква да би са Алкарасом могао да игра тек у финалу, а у потенцијалном полуфиналу би му ривал био Александар Зверев или можда Андреј Рубљов.
У четвртфиналу Ноле би могао да се састане са Хубертом Хурачем или Де Минором.
У осмини финала би Новака чекао Холгер Руне, а можда и Карен Хачанов. Први носилац на Новаковом путу требало би да буде Томас Ечевери из Аргентине.

У првој рунди, наш Новак Ђоковић иде на Вита Коприву, квалификанта из Чешке! Потенцијална друга рунда доноси дуел између Џејкоба Фарнлија и Алехандра Моро Канаса.

Коприва је 123. играч света који никада није био у топ 100. Има 27 година и висок је 178 цм, а ово му је друго учешће у главном жребу слемова.
Седмоструки освајач Вимблдона је имао одличан жреб јер су у другом делу костура уз Алкараса и Јаник Синер и Данил Медведев, па ни против Италијана или Руса не може да игра пре финала.
Миомир Кецмановић је добио ривала у првој рунди, он ће играти против Индијца Сумита Нагала. Добио је свог ривала и Душан Лајовић, који ће у првој рунди играти против Григора Димитрова.
Још један српски тенисер у жребу Ласло Ђере добио је свог ривала у првом колу, а то је Лука Пуј из Француске који долази из квалификација.
Јаник Синер, први носилац, за противника на старту има незгодног Јаника Ханфмана из Немачке! Шпански тенисер и уједно трећи рекет света Карлос Алкарас у првом колу ће играти против Марка Лајала, док га потом у евентуалном другом колу чека бољи из дуела Александар Вукић - Себастијан Офнер.
Ђоковић је 23. јуна допутовао у Лондон, а током ове недеље тренирао је на теренима Вимблдона.
Српски тенисер је петог јуна оперисао колено.

Иако до сада Ђоковић није званично потврдио да ће играти, мало је вероватно да се нашао на жребу, а да неће заправо и заиграти у Лондону.

Новак је постављен за другог носиоца, док је први Јаник Синер. Организатори су саопштили да је трећи носилац Шпанац Карлос Алкарас, који је прошле године у финалу Вимблдона победио Ђоковића 1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6, 6:4.
Немац Александар Зверев је постављен за четвртог носиоца, Рус Данил Медведев је пети, а његов сународник Андреј Рубљов шести. Пољак Хуберт Хуркач је седми носилац, Норвежанин Каспер Руд је осми, а Аустралијанац Алекс де Минор девети. Бугарин Григор Димитров је 10. носилац.
Никола Ђуришић - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
СПОРТ
НБА добила још једног Србина – Никола иде код Богдана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала