- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Радови у току – Звезда и Партизан реновирају тимове за следећу сезону

© Sputnik / Лола ЂорђевићДетаљи са вечитог дербија одиграног у оквиру петог кола Евролиге
Детаљи са вечитог дербија одиграног у оквиру петог кола Евролиге - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
Пратите нас
Како који дан протиче, тако се све више играча или повезује са Црвеном звездом и Партизаном или потписују за ове клубове. Радови су увелико у току, а за сада Партизан прави веће промене, док је Црвена звезда одлучила да поверење да искусним домаћим играчима.
Кренимо од Звезде.
Црвено-бели су за сада продужили уговоре са Милошем Теодосићем, Рокас Гедраитис и Бранком Лазићем, док је у току сезоне уговор потписао Џоел Боломбој. Под уговором је и Стефан Лазаревић, као и Дејан Давидовац, Лука Митровић, Немања Недовић. Мајк Тоби и Фреди Гилеспи су напустили клуб, за њима ће и Џавонте Смарт, Јаго дос Сантос има понуде али ближи је останку, док је и Адам Ханга на излазним вратима. Чека се одлука око Треја Томпкинса.
Што се тиче појачања, црвено-бели су пре свега довели Уроша Плавшића на позицији центра, потом бека шутера Ајзеу Кенана, а за њим и Николу Калинића кога није потребно детаљније представљати. У клуб је стигао и Американац Мајк Даум.
Остаје да се види постоји ли могућност да Звезда наредне сезоне рачуна на Николу Топића, али и Николу Ђуришића који је жеља црвено-белих.
Јасно је и да је Црвена звезда дала поверење тренеру Јанису Сферопулосу који сада прави тим по својој мери. Од играча који се повезују са Звездом то су Торнике Шенгелија, Коди Милер-Мекинтајер који је близу дреса црвено-белих, као и Лука Вилдоса и Крис Џонс.
Дакле, Звезда највише рачуна на искусне домаће играче као што су Теодосић, Недовић, Калинић, Лазић и Митровић.
Код Партизана су у питању још веће промене.
© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић
Црно-бели су имали једну од лошијих сезона у историји клуба, па је било јасно да ће се клуб одлучити или да мења тренера или играче. Тренер Жељко Обрадовић добио је поверење и нови уговор, а играчи су почели редом да се осипају.
Партизан се за сада разишао са Кевином Пантером, Зеком Ледејом, Пи Џеј-Дозиром, Френком Каминским, Аленом Смаилагићем, Огњеном Јарамазом, а уговор је истекао и Данилу Анђушићу и Џејлену Смиту, као и Џејмсу Нанелију и Урошу Трифуновићу.
Бруно Кабокло је номинално остао у тиму, али је дошло до размирица и велико је питање како ће се тај чвор одмрсити. Он жели да оде из редова црно-белих. Видећемо шта ће бити и са Матеушом Понитком који има још једну опциону годину у уговору.
Дакле, промене су заиста велике. У тиму је остао Балша Копривица, као и Алекса Аврамовић који се повезује са одласком у екипу Париза, а црно-бели су почели да раде по питању појачања.
Међу црно-беле стигли су Ифе Лундберг, Френк Ниликина и Вања Маринковић. Од играча који би могли да појачају Партизан у наредном периоду спомињу се Аријан Лакић, Марио Накић, Исак Бонга, Стерлинг Браун, Крис Џонс, Ајзеа Мајк из Бурга, Најџел Вилијамс-Гос, Чима Монеке као и Тајрик Џонс из Анадолу Ефеса за позицију центра.
С обзиром на то да више нема Пантера и Ледеја у екипи, те да је Нанели на излазним вратима, Партизан је остао без осовине тима и сада је на Жељку Обрадовићу да од нуле склапа екипу која ће се наредне године такмичити у Евролиги.
Партизан ће тек доводити нове играче, то је сигурно.
Тек следи врело лето!
Никола Ђуришић - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
СПОРТ
НБА добила још једног Србина – Никола иде код Богдана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала