- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Расте опасно талентована руска генерација фудбалера

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Русије за играче до 16 година освојила је титулу на УЕФА турниру победивши Гану, Казахстан, па чак и нашу репрезентацију Србије. Током тог шампионата неколико имена посебно се истакло, а Русија би на њих требало да мотри јер би једног дана који није толико далеко могли много да допринесу у националном дресу.
У питању је прилично добра генерација са много занимљивих играча и неколико правих талената.
Посебно се истиче атлетски аспекат на коме се у Русији очигледно много радило, а не заостаје ни тактичко знање ове генерације.
Академија клуба Ростов може да се похвали двојицом талената и то на позицји штопера и десног бека. Станислав Баранов један је од стандарнијих у свом тиму, просечно на терену проводи око 75 минута и позиција штопера на којој игра одлично му лежи.
Баранов вршњак, Саркис Тверитнев, такође рођен 2008. године, покрива позицију десног бека, почиње сваку утакмицу и током протекле сезоне уписао је једну асистенцију.
За Ростовом не заостаје ни Зенит који се такође ослања на две младе наде. Вадим Шилов ове сезоне одиграо је 11 утакмица и постигао је чак 15 голова. Игра на позицији десног бека, увек је у првој постави, и током сезоне уписао је и четири асистенције.
Његов саиграч Данил Киселев који има улогу капитен у тиму до 16 година класични је нападач и ту улогу правда на терену. На 11 утакмица он је постигао осам голова и томе додао три асистенције.
Сличну статистику има леви бек младог тима Спартака, Захар Чушкин који је протекле сезоне имао асистенцију више од вршњака из Зенита. Динамо такође може да се похвали сјајним 16-годишњаком Дамидом Фарафоновом, офанзивним везним играчем који је један од стандарнијих у свом тиму. Протекле сезоне постигао је пет погодака на 11 утакмица.
Треба обратити пажњу и на Данила Тушича, младог фудбалера са такође испресивном статистиком. Игра на позицији дефанзивног везног, а протекле сезоне за ССХОР постигао је четири гола и уписао једну асистенцију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала