- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Белорусија: Украјина довлачи војску, спремни смо да одговоримо на све провокације

© www.vs.rsВојна вежба "Словенско братсво" у Белорусији
Војна вежба Словенско братсво у Белорусији - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
Пратите нас
Белорусија је спремна на било какве провокације из Украјине, спремна је да пружи било какав отпор противнику, изјавио је командант снага за специјалне операције белоруске војске Вадим Лукашевич.
„Наше јединице за специјалне операције испуњавају своје задатке заједно са пограничном службом, они имају задатак да врше претраге и да, у случају да пронађу било какве диверзанте, елиминишу их. Поред тога, имамо војнике распоређене по осматрачницама, а дежурне су снаге и које прикривају наше ракетне и артиљеријске јединице и у сталној су борбеној готовости и спремни су на било какву реакцију“, рекао је он.
Лукашевич је казао и да је Украјина распоредила у близини белоруске границе системе за радиоелектронско осматрање, што подиже тензије између наше две земље.
„Ситуацију на украјинско-белоруској граници оцењујемо као стални пораст тензија. Коалиција западних земаља је покренула изузетно врућ конфликт у близини наше територије. Покушавају да нас увуку у конфликт. У тим сложеним условима покушавамо да очувамо мир на белоруској земљи“, рекао је он.
Такође је напоменуо да постоје индиције да Украјина намерава да на границу са Белорусијом довуче војску и војну технику, између осталог, и америчка оклопна возила из Житомирске области, као и вишецевне ракетне системе и тешку артиљерију.
„Упркос чињеници што на фронту није све бајно по Кијев, они довлаче на нашу границу велику количину војске и технике. Притом, све време говоре да је то искључиво из одбрамбених разлога. Међутим, ми добро знамо са којим циљем они то раде. Намеравају да уђу на нашу територију како би спроводили терористичке радње“, закључио је Лукашевич.
В России начались учения по применению нестратегического ядерного оружия - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Руски „искандери“ уништили украјински војни ешалон; Кијев гранатирао цивиле током евакуације
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала