- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Чак 18 „Руса“ на Европском првенству

© Sputnik / Alexey Filippov / Уђи у базу фотографијаСрђан Бабић
Срђан Бабић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
Пратите нас
На Европском фудбалском првенству наступало је, или и даље наступа, чак 18 играча који су део каријере провели у Русији.
Русија је, подсетимо, политички мотивисаном одлуком УЕФА спречена да се квалификује на Европско првенство, али није без представника.
У првом реду су то били навијачи Србије који су носили заставе Русије на утакмицама своје репрезентације, али и играчи са историјом играња у Русији.
Словенија има двојицу, дефанзивце Јаку Бијола, бившег играча ЦСКА и Вању Дркушића из Сочија.
Највеће изненађење такмичења, Грузија играју Хвича Кварацхелија (Локомотива Москва, Рубин Казањ), Зурико Давиташвили (Ротор, Рубин, Арсенал), Ђорђи Лорија (Анжи, Криља Совјетов), Џемал Табидзе (Уфа, Урал) и Соломом Квирквелија (Зенит, Рубин, Локомотива, Ротор, Њефт).
У Србији су то Срђан Бабић (Спартак Москва) и Урош Спајић (Краснодар), у Швајцарској Стивен Цубер (ЦСКА), у Белгији Аксел Вицел (Зенит), у Румунији Јонуц Неделцеару (Уфа), у Албанији Марио Митај (Локомотива)) и Мирлинд Даку (Рубин), а у Хрватској Марио Пашалић (Спартак) и Никола Влашић (ЦСКА).
Из Украјине је ту Олександар Зинченко (Москва дистрикт, Уфа), а Пољске Себастијан Шумански (Динамо Москва).
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала