Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Исламска заједница Србије најоштрије осуђује напад на припадника жандармерије

© Tanjug / FOTO TANJUGУ Новом Пазару појачано присуство полиције после напада на припадника Жандармерије испред израелске амбасаде у Београду
У Новом Пазару појачано присуство полиције после напада на припадника Жандармерије испред израелске амбасаде у Београду - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
Пратите нас
Исламска заједница Србије најоштрије осуђује напад на припадника жандармерије МУП-а Србије, саопштио је данас реису-л-улема ИЗС Сенад Халитовић поручивши да се данашњи злочин коси са учењем ислама и да представља „дело безумног појединца“.
„Ислам најстроже забрањује било какву врсту насиља према било коме, а живот са аспекта ислама представља посебну светост коју смо сви дужни штитити и коју ничим не смемо угрожавати. Оваква злодела косе се са свим верским учењима а посебно са учењем ислама“, навео је Халитовић.
Данашњи злочин, како је нагласио, представља дело безумног појединца.
„Рањеном припаднику жандармерије желимо брз опоравак и повратак у часну службу заштите јавног реда и мира, а свим грађанима поручујемо да ће руководство Исламске заједнице Србије наставити свим својим капацитетом да делује у правцу изградње здравих и традиционално добрих пријатељских међуконфесионалних односа и очувању мира у Републици Србији“, саопштила је Информативна служба Исламске заједнице Србије, преноси Танјуг.
Припадник Жандармерије Милош Јевремовић (34) рањен је данас у нападу испред израелске амбасаде у Београду. Нападач је идентификован као Милош Жујовић (25), верско име Салахудин, конвертит из Младеновца, који је прешао да живи у Нови Пазар.
Увиђај после напада испред Амбасаде Израела у Београду - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
СРБИЈА
Зукорлић: Напад у Београду супротан људским и исламским вредностима
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала