- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Освета и оправдање зачињени репризом /видео/

© AP Photo / Petr David JosekГол у утакмици Хрватска - Италија
Гол у утакмици Хрватска - Италија - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
Пратите нас
На спектакуларан начин фудбалери Италије успели су да изборе бод против Хрватске, а јунаци су стрелац Матија Закањи и асистент код изједначујућег гола Рикардо Калафиори. Један је желео да се оправда после аутогола у претходној утакмици, док је један желео да буде као идол Дел Пјеро и обојица су успели у својим намерама.
Повели су фудбалери Хрватске у трећем колу групне фазе Европског првенства против Италије у 55. минуту голом Луке Мондрића, а Италијани нису успевали да затресу мрежу и били су близу пораза.
Међутим, у осмом минуту надокнаде крунисана је фантастична партија Рикарда Калафиорија када је послао лопту до Матије Закањија који је послао у угао мреже и тако оставио Хрвате у сузама.
Желео је Калафиори по сваку цену да се оправда и освети за пораз од Шпаније јер је управо он био трагичар на том мечу. Шпанци су славили 1:0 и то само захваљујући његовом аутоголу.
Због тога је Калафиори утакмица са Хрватском одиграо говото без грешке. Сто одсто добијених ваздушних дуела, 93 одсто тачних пасева, био је креаторе четири добре прилике за гол и на крају асистент код јединог гола за Италијане на мечу.
„Хтео сам да надокнадим аутогол против Шпаније, не знам где сам нашао енергију за последњу акцију“, рекао је Калафиори по завршетку меча.
Додао је Калафиори лопту Закањију који добио идеалну шансу не само да постигне гол, већ да то уради на исти начин као и његов идол Алеханро Дел Пјеро.
„Дел Пјеро је био мој идол, имао сам његов постер као дете“, рекао је Закањи.
Прослављени Дел Пјеро сличан гол постигао је у полуфиналу Светског првенства 2006. године у самој завршници меча са Немачком.
После трећег кола у групи Б прво место заузима Шпанија, иа ње је Италија док су Хрватска и Албанија на трећем и четвртом месту.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала