Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Србину осумњиченом за ратни злочин на Косову и Метохији одређен притвор до 30 дана

CC0 / rawpixel.com / Полиција
Полиција - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
Пратите нас
Основни суд у Приштини одредио је данас меру притвора у трајању до месец дана Србину из Лепосавића Срђану Лазовићу ухапшеном под сумњом да је починио ратни злочин против цивилног становништва током сукоба на Косову и Метохији у периоду од 1998. до 1999. године.
Лазовићев адвокат Предраг Миљковић изјавио је да се његов брањеник, ухапшен 27. јуна, терети да је починио ратни злочин на територији Малишева и неким местима у околине Клине и додао да је одбрана приговорила захтеву тужилаштва о притвору.
"Решење о покретању истраге је на јучерашњи датум, што значи да је истрага званично покренута јуче, а Срђан је ухапшен прекјуче" , рекао је Миљковић, пренео је Танјуг.
Миљковић је додао да су сведоци саслушани у марту и априлу и да је одбрана и на то упутила приговор.
"Не знамо у којој истрази су сведоци саслушани. Немогуће је да сведоци и докази из једне истраге буду на овај начин коришћени у овој истрази. Постоји много нејасноћа", рекао је он.
Према његовим речима, одбрана је данас приложила довољно доказа да Срђан није особа са спорне слике која се појавила у медијима.
"Имамо довољно доказа да докажемо да то на слици није Срђан. Током ове истраге се надам да ћемо успети да убедимо суд и тужилаштво" , рекао је Миљковић.
Додао је и да су приложили и бројне доказе из којих се види да Срђан није био припадник полиције за време рата, нити је био у околини Малишева или Клине у време сукоба.
Такозвана косовска полиција ухапсила је Лазовића 27. јуна у Лепосавићу и од тада се налази у притвору.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала