- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Заувек ће чекати“: На Западу срушили снове Украјине о НАТО

© AP Photo / Evan VucciПрезидент Украины Владимир Зеленский слушает во время встречи с президентом Джо Байденом в Вашингтоне, США
Президент Украины Владимир Зеленский слушает во время встречи с президентом Джо Байденом в Вашингтоне, США - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
Пратите нас
Северноатлантска алијанса не намерава да прими Украјину у своје редове, упркос свим формалним обећањима, пише колумниста америчког листа „Њузвик“ Данијел Депетрис.
„Упркос свим формалним изјавама о томе да врата НАТО треба да остану отворена за нове чланове, до сада би требало да буде потпуно јасно да Алијанса не жели да се Украјина придружи њеним редовима“, оцењује новинар.
Како истиче, у НАТО су спремни да снабдевају Кијев оружјем и новцем како би се борио против Русије, пошто је Москва главни противник Алијансе. Међутим, додаје Депетрис, НАТО није спреман да уђе у директну конфронтацију са Русијом због Украјине.

„Украјина одавно чека на чланство у НАТО. Наставиће да чека, вероватно, вечно, ма какве слатке речи западни лидери шапутали на уво Владимиру Зеленском“, закључио је стручњак.

Подсећамо, крајем септембра 2022. Владимир Зеленски је саопштио да Кијев подноси захтев за улазак у НАТО по убрзаној процедури. Истовремено, генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је да је пуноправно чланство Украјине у Алијанси немогуће током оружаног сукоба.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала