- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Будва и Дубровник повезани бродском линијом, од 9. јула креће и линија Бар - Анкона

Будва - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
Пратите нас
Будва и Дубровник повезани су од сада бродском линијом која два пута дневно саобраћа између та два туристичка града на јадранској обали, а како је планирано 9. јула почиње да ради и линија Бар-Анкона.
У Црној Гори, према најновијим подацима Националне туристичке организације борави 91,6 хиљада туриста, што је 3,12 одсто више у односу на исти период прошле године. Нове бродске путничке линије ће, како наводе, допринети додатном развоју туризма,
Катамаран „Антонија“ први пут је упловио у будванску луку јуче где га је сачекала и Градска музика. Превоз на овој линији врши се два пута дневно бродом „Антонија“ агенције „Компас“, а пловидба траје око два сата.
Линија ће у великој мери растеретити и друмски саобраћај до Дубровника, преко Херцег Новог јер се на граници у сезони чекало и по неколико сати.
Брод „Антонија“ изграђен је 2002. и плови под хрватском заставом. Катамаран је дуг 32 метра, широк девет метара са капацитетом од 242 путника. Цена карте у једном смеру је 55 евра док повратна дневна кошта 69 евра, пренео је Танјуг.
За 9. јул планирано је отварање линије Бар - Анкона.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала