Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић: Претње Вучићу од стране Приштине порука су свим Србима на Косову и Метохији

© Sputnik / Лола ЂорђевићИвица Дачић
Ивица Дачић  - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
Пратите нас
Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић осудио је данас изјаве представника режима у Приштини против председника Србије Александра Вучића, истичући да су оне порука свим Србима са Косова и Метохије, саопштило је Министарство унутрашњих послова.
„Изјаве представника режима у Приштини против председника Србије Александра Вучића јесу порука свим Србима са Косова и Метохије. Њихов је циљ да их све похапсе и протерају, да етнички очисте КиМ од Срба“, поручио је Дачић.
Он је констатовао да међународна заједница мирно гледа те изливе мржње и беса према Вучићу, Србији и српском народу.
"А зашто им смета Вучић? Зато што захваљући борби председника Вучића никада неће остварити свој крвави циљ, и никада неће постати чланица Уједињених нација. А Свечља, као осведочени сепаратиста и припадник ОВК, може да очекује да ће га стићи рука правде", навео је министар.
Он је нагласио да сама чињеница да се прети човеку са којим воде дијалог у Бриселу, показује да они не желе никакав договор, већ само сукобе.
"Докле ће више међународна заједница да ћути и толерише ратне бубњеве из Приштине, нека се определе, хоће ли међународна заједница рат или мир?” изјавио је Дачић, пренео је Танјуг.
Министар полиције привремених приштинских институција Џељаљ Свечља данас је, поводом плаката на северу Косова са ликом председника Србије Александра Вучића уз поруку "врховни команданте чекамо те", запретио да ће Вучић, уколико дође на Косово без претходног захтева – бити ухапшен.
Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
СРБИЈА
Север КиМ облепљен плакатима са сликом Вучића: Врховни команданте, чекамо те
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала