- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Ах, тај ВАР – Данци „за нокат“ остали кратких рукава /фото/

© AFP 2023 / TOBIAS SCHWARZЗванична лопта Европског првенства у Немачкој
Званична лопта Европског првенства у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
Пратите нас
Данска је у осмини финала елиминисана са Европског првенство од Немачке, од које је поражена резултатом 2:0, головима Хаверца из пенала и Мусијале из игре. Али, лако је могло да буде другачије да Јоакиму Андерсену због милиметарског офсајда ВАР није поништио погодак.
Врх копачке, практично „за нокат“ у недозвољеној позицији нашао се Дилејни, после чега је Андерсен левицом закуцао лопту иза леђа Мануела Нојера у 48. минуту.
Повели су тада Данци, да би уследила ВАР провера која је показала у колико се заправом малом офсајду налазио дефанзивац скандинавске селекције.
Да је фудбал неретко сурово, Андерсен је осетио свега два-три минута касније, с обзиром на то да је после поништеног поготка у свом казненом простору нехотице играо руком, а судија Данијеле Орсато показао на белу тачку.
Управо тако су Немци „сломили“ отпор, до тог тренутка, изузетно „жилавих“ Данаца. У 53. минуту Каи Хаверц хладнокрвно је погодио са 11 метара, да би коначан резултат поставио Џамал Мусијала 15 минута касније.
Данцима више није било повратка и завршили су учешће на Европском првенству, где су били у групи са Србијом, Енглеском и Словенијом, док ће Немци у четвртфиналу чекати победника данашњег дуела Шпанија – Грузија (21 час).
Дејан Јовељић - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
СПОРТ
Јовељић стигао Месија и чува Галакси на врху
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала