- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Данац грми: Судије су одлучиле утакмицу! /видео/

© AP Photo / Ida Marie OdgaardКаспер Хјулманд
Каспер Хјулманд - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
Пратите нас
Немачка је резултатом 2:0 савладала Данску и прошла у осмину финала Европског првенства, али је све могло да буде другачије да су одлуке судија уз помоћ ВАР технологије биле другачије.
По мишљењу Каспера Хјулманда, селектора Данске, за то је било много основа.
После меча је био огорчен и говорио је о ситуацијама када је у само неколико секунди прво поништен гол Данске, а већ у следећем нападу је досуђен пенал за Немачку.
„Била је ово неизвесна утакмица која је одлучена са две судијске одлуке. Имам слику ВАР у првој ситуацији када нам је гол поништен. Ту је пресудио наводно један центиметар. Не можете да донесете такву одлуку, јер не знате када је тачно лопта послата“, рекао је Хјулманд.
И друга ситуација када је Андерсена погодила лопта у руку је била спорна.
„Речено нам је да дефанзивци не треба да трче са рукама на леђима. Андерсен је имао нормалан положај руке када се трчи. Погођен је са једног метра и то је досуђено као пенал. Никада не причам о судијама, али ово је директно одлучило победника. Биле су то две смешне и сулуде одлуке“, у даху је истакао огорчени Хјумланд.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала