- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

ИНФОГРАФИКА Рудна богатства Украјине ─ за шта се бори Запад

Пратите нас
Украјина је земља богата рудама, са разноврсним налазиштима фосилних горива, метала и индустријских минерала. Она је, између осталог, велики произвођач руде гвожђа, угља, природног гаса и нафте.
Вашингтон „не може себи да приушти“ да дозволи Русији победу у украјинском сукобу, јер би то значило губитак директног приступа огромним минералним ресурсима. То је био став америчког сенатора Линдзија Грејема (на списку терориста и екстремиста у Русији) у интервјуу за „Лице нације“ (Face the Nation) на телевизији „Си-Би-Ес“ у јуну.
„У Украјини постоји 10 до 12 билиона долара критичних минерала. Могли би да буду најбогатија земља у целој Европи. Ако сада помогнемо Украјини, они могу да постану најбољи пословни партнер о коме смо икада сањали. Тих 10-12 билиона долара критичних руда могли би да користе Украјина и Запад“, истакао је амерички сенатор.
Коментаришући ову изјаву, сенатор Савета Федерације Русије Владимир Џабаров рекао је да Грејем својим коментарима о власништву над природним ресурсима земље, третира Украјину као будућу америчку колонију.
„Судбина колонија увек је иста: Американци ће покупити све природне ресурсе Украјине у замену за ‘велику част да буду пријатељ Сједињених Америчких Држава’ и истовремено ће хранити корумпирани врх неонацистичког режима у Кијеву“, упозорио је Џабаров.
Погледајте у инфографици Спутњика које минерале поседује Украјина, а које Запад толико жели.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала