- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: Америчке базе у Европи подигнуте у стање приправности због претње терористичким нападима

© Фото : Airman 1st Class Kenny Holston, U.S. Air ForceАмеричка авио-база Рамштајн у Немачкој
Америчка авио-база Рамштајн у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
Пратите нас
Америчке војне базе у Европи су подигнуте у високи степен приправности због претње терористичким нападом, која је, вероватно, највећа у последњих 10 година, јавља Си-Ен-Ен.
„Базе, укључујући гарнизон америчке војске у Штутгарту, у Немачкој, где је седиште америчке европске команда, подигле су ниво приправности до нивоа заштите снага Чарли“, јавила је телевизија.
Наведени ниво се примењује када "дође до инцидента или се добије обавештајна информација која указује да је могућ неки облик терористичке акције или напад на особље или објекте".
Си-Ен-Ен је цитирао једног америчког званичника који је рекао да овај ниво претње нису видели „најмање 10 година“, додајући да то обично значи да је војска примила „активно-поуздану претњу“.
На питање о променама у распореду америчких снага, портпарол Европске команде Ден Деј одбио је да коментарише конкретне кораке. Истовремено, додао је, војска „стално процењује многе факторе који утичу на безбедност америчких снага у иностранству“.
"Као део ових напора, ми често предузимамо додатне мере да осигурамо безбедност наших трупа. Из оперативних безбедносних разлога, нећемо откривати конкретне мере, али остајемо на опрезу", рекао је амерички војни официр.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала