- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски бисер изабрао број у Америци и донео крупну одлуку

© Фото : ФИБАНикола Топић
Никола Топић - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
Пратите нас
Суперталентовани српски кошаркаш Никола Топић који је изабран као 12. пик на НБА драфту изабрао је број 44 у Оклахоми, с тим што ће пропусти добар део руки сезоне, ако не и целу, јер је одлучио да иде на операцију предњих укрштених лигамената.
Како је доскорашњи ас Црвене звезде и бисер српске кошарке теже повредио колено у финишу сезоне и дуелима са Партизаном, тако је било јасно да ће пред њим бити крупна одлука, коју је донео заједно са новим клубом – Оклахомом.
„Захвалан сам заиста на томе што сам постао део једне сјајне организације. Од Васе Мицића сам чуо много одличних ствари о клубу. Захвалан сам на указаној прилици. Нисам још разговарао са Ником Колисоном и Четом Холгреном који су такође пропустили руки сезоне због повреда. Када се Чет буде вратио у Оклахому, разговараћемо“, истакао је Никола Топић, који је Американцима открио да је као мали тренирао фудбал.
„Изабрао сам на крају ипак кошарку, јер је она моја љубав. Што се тиче моје игре, када се опоравим даваћу 150 одсто у сваком поседу и чинићу све да мој тим побеђује“.
Никола Топић има само 18 година и тренер Оклахоме је спреман да га чека да изађе из тешке повреде, а до тада је Американцима објаснио због чега су га изабрали као 12. пика на НБА драфту.
„Топић је млад и изузетно вешт кошаркаш. Зрео је за своје године, доноси одличне одлуке и када га видите мислите да је старији. Пре свега због начина на који контролише утакмицу. Смирен је и зрео, то нам је био главни утисак када смо разговарали са њим“, истакао је Марк Дејгнолт.
Ендру Вигинс - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
СПОРТ
Рампа за Олимпијске игре?!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала