- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Доказ да је Лука био апсолутно у праву /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићТристан Вукчевић
Тристан Вукчевић - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
Пратите нас
Док приче о одласцима и доласцима још увек нису постале актуелне, током прошле сезоне, Тристан Вукчевић напустио је Партизан и отишао у НБА лигу. Његова одисеја преко баре је већ завршена, а оно што у црно-белом дресу није успевао у Вашингтону, за то кратко време јесте. Како су они добили оно што Партизан није знао најбоље зна Лука Дончић.
Шта би било кад би било? У много ситуација навијачи знају да жале одласке појединих играча, а да ли ће то бити случај са Партизаном и талентованим Тристаном Вукчевићем.
За две године колико је провео у Београду чини се да Тристан није показао својих сто одсто због чега је одлучио да остави европску кошарку и опроба се у најјачој кошаркашкој лиги на свету.
У евролигашкој сезони Вукчевић је на терену проводио мање од десет минута уз учинак од 4,2 поена и 2,3 скока, а само у два наврата је имао двоцифрени поентерски учинак.
Није добило задовољавајуће, у многим мечевима је био и ван екипе иако је било очекивано, спрам тога што је летос задржан у екипи, да има већу улогу и да буде права алтернатива за Зека Ледеја, јединог правог крилног центра у тиму црно-белих.
Није се то догодило, поново је Ледеј морао да игра и више од 30 минута по утакмици, а одлуком Вукчевића да усред сезоне напусти Партизан и оде у најгору екипу Источне конференције НБА лиге, Вашингтон, било је јасно да младог играча заправо и не занима да остави траг у земљи свог порекла.
С обзиром на то да Вашингтон није имао велике амбиције, Вукчевић је одмах добио прилику и минуте које је користио на сјајан начин – постао је стартни центар, са улогом да шутира тројке и напада продором што му је донело фантастичне бројке.
Памтиће талентовани српски кошаркаш посебно април у ком је везао три сјајне утакмице.
И многи се сада питају – како Вукчевић то може у НБА, а није могао у Евролиги?!
Одговор је веома једноставан, дао га је Лука Дончић пре неколико година и тада је наишао на бурне реакције, иако је све само сува истина.
„У Евролиги се игра више тимска кошарка, више се заснива на тактици, и мање је времена. У НБА је теже да се игра јер има много играча које је практично немогуће чувати. Ипак, рекао бих да је у НБА лакше да се поентира јер су правила другачија, више је простора и времена, зато сам и рекао да је лакше давати кошеве овде. Теже је у евролигашкој утакмици дати 30 поена него у НБА утакмици, то је сто одсто. Кажем то због правила. У Европи, примера ради, момак попут Рудија Гобера може да стоји у рекету колико год хоће, а не само три секунде. Само због тог правила, у НБА можеш лакше да дођеш до десетак поена“, рекао је Дончић.
И све објаснио – самим тим и случај Вукчевића који у наредној сезони неће наступати за Вашингтон јер је тај клуб одбио опцију да му понуди продужетак сарадње.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала