Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Према терористима нећемо имати милости — ништа се случајно није догодило

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је да је напад испред израелске амбасаде у Београду био потпуно смишљен терористички акт и поручио да Србија милости према тероризму и терористима неће имати.
„Ништа се случајно није догодило“, рекао је Вучић.
Он је, гостујући на ТВ Прва, навео да ће црвени ниво опасности од тероризма бити на снази до уторка.
„Биће још хапшења — завршићемо то“, поручио је Вучић.
Он је навео да се сада проверава повезаност свих лица са нападачем на жандарма Милоша Јевремовића и да очекује да највећи део тог посла буде готов до уторка.
„Није полиција имала одређена сазнања већ је тужилаштво радило. Имали сте комплетну обраду лица по налогу тужилаштва. Тужилаштво је то радило и колико сам чуо можда и грешим, било је припремано све, требало је још неки детаљи да заврше за тужиоца, да би имао довољно доказа и да се иде у поступак, односно у хапшење лица“, рекао је Вучић.
Поводом једне од реакција која долази из Немачке и коментар да не чуди терористички напад у Србији јер је резолуција о Сребреници „нацртала Србији мету на чело“, Вучић је рекао да је у питању Ирфан Пеци који је некада био веома радикалан у својим ставовима.
„Онда је своје ставове променио и, колико знам, сарађивао и са БНД-ом. Ово нема сумње да је једна од ствари за коју не могу да кажем да је директно утицала. Лагао бих, то је питање за истрагу, али нема сумње да ће и то као неке од мотива бити испитано“, казао је Вучић.
Додао је да, ипак, не може о свему да говори.
„Постоје различите школе и различити приступи и ми имамо веома добру сарадњу са обе исламске заједнице у Србији. Међутим, постоји ту приступ страних служби где преко неких имама, пошто не могу директно преко муфтија, већ преко неких имама покушавају да прошире своје утицаје“, рекао је Вучић.
Навео је да су у питању неке школе и медресе и неке друге институције.
„Радимо на томе, као што се борите против православног екстремизма, тако се борите и против исламског и сваког другог“, истакао је Вучић.
Вучић је поручио да грађани могу да буду мирни и да је Србија довољно јака да се са сваким видом тероризма обрачуна.
„Морате да имате у виду да је, према свим статистикама, Србија једна од најбезбеднијих земаља у свету, једна од најбезбеднијих у Европи. Београд је један од најбезбеднијих градова где можете да шетате ноћу, чак и на иностраним листама са понекад бесмисленим статистичким подацима. Београд и Србија су најбоље оцењени по питању безбедности и ја сам поносан на ту чињеницу“, рекао је Вучић.
Припадник Жандармерије Милош Јевремовић (34) рањен је у нападу испред израелске амбасаде у Београду, када је погођен самострелом у врат.
Нападач је идентификован као Милош Жујовић (25), верско име Салахудин, конвертит из Младеновца, који је прешао да живи у Нови Пазар. Јевремовић је у самоодбрани пуцао на Жујовића, који је преминуо од задобијених повреда.
Палата председника Републике Српске - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
СРБИЈА
Вучић: Србија неће признати лидера Српске кога је октроисао Запад
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала