- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев рутински до другог кола Вимблдона – Алкарас и Синер имали потешкоће

© AP Photo / Mosa'ab ElshamyДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2024
Пратите нас
Данил Медведев, најбољи руски тенисер, савладао је Александра Ковачевића, америчког тенисера, резултатом 6:3, 6:4, 6:2 и пласирао се у друго коло Вимблдона.
Иако је деловало да ће Карлос Алкарас имати проблема да учини исто Шпанац је на крају рутински савладао Марка Лајала, 269. тенисера света, резултатом 7:6, 7:5, 6:2, а још већи проблем имао је први на АТП листи Јаник Синер који је изгубио сет против Јаника Ханфмана.
Ипак, савладао га је са 6:3, 6:4, 3:6, 6:3 и у наредној рунди ће играти са земљаком Матеом Беретинијем.
Оправдао је Данил Медведев улогу фаворита и без проблема је за сат и 49 минута савладао Ковачевића који није имао много шанси да направи чудо.
Рано је Рус у првом сету стекао предност уз брејк, док противнику није допустио да му запрети на његов сервис. Доминирао је Данил и током другог сета иако је нешто касније успео да направи брејк.
Колико је бољи од противника најбоље је демонстрирао у трећем сету у ком је Ковачевићу два пута одузео сервис гем. У другом колу Вимблдона Медведев ће играти против победника дуела Милер - Гастон.
Улогу фаворита успео је да оправда и Карлос Алкарас, мада му је за то требало два сата и 18 минута, као и много више снаге јер је Естонац Лајал пружио неочекивано добар отпор.
У првом сету први је направио брејк, Алкарас је морао да се врати, а онда га сломи тек кроз тај-брејк. Лајал је добро играо и у другом сету, када је поново први одузео севис Шпанацу.
На крају пресудила је једна несмотрена грешка и Карлос је показао особине правог шампиона. У трећем сету био је далеко доминантнији, успео је потпуно да сломи противника и пласирала се у наредно коло где га чека победник дуела Александар Вукић који је у пет сетова савладао Себастијана Офнера.
Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2024
ЕУРО 2024
„Апсолутни хорор!“ – звезда Француске се привикава на „додатну опрему“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала