- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кецмановић победом поправио утисак после испадања Лајовића и Олге са Вимблдона

© Sputnik / Лола ЂорђевићМиомир Кецмовић
Миомир Кецмовић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2024
Пратите нас
Миомир Кецмановић, српски тенисер, победом је започео учешће на Вимблдону и савладао је Индијца Сумита Нагала са 3:1 у сетовима. Нажалост, поразе су на старту турнира претходно доживели Душан Лајовић и Олга Даниловић.
Кецмановић је добио меч са 6:2, 3:6, 6:3, 6:4, а у наредној рунди противник ће му бити 27. носилац Талон Грикспор.
Лајовић је претходно поражен у првом колу Вимблдона од Бугарина Григора Димитрова резултатом 6:3, 6:4, 7:5 у мечу који је трајао 106 минута.
После Душана на старту турнира испала је и Олга Даниловић, једина српска представница, која је изгубила од Анке Тодони 7:5,6:1.
Тежак задатак добио је Душан Лајовић на самом старту турнира јер је са друге стране мреже био Григор Димитров који има једну од најбољих сезона у каријери.
Од самог старта Димитров, који је имао улогу апсолутног фаворита, ставио је на знање Србину у ком правцу ће се одвијати ствари.
Био је непогрешив код убацивања првог сервиса и Лајовићу није препусти нити један поен.
Већ у другом гему „украо“ је Србину сервис и то му је у великој мери олакшало да стигне до освајања уводног сета, где је искористио другу сет лопту - 6:3.
Ништа се драстичније није промнило ни у наставку. Поново је тај један рани брејк Димитрова био довољан да стигне до 2:0 у сетовима, с тим што је овога пута Лајовић био тај који је први сервирао, а Димитров му је отео сервис.
Није се ни тада предавао 56. рекет планете, успео је Лајовић да поведе у трећем сету са 2:0, након што је брејкнуо Бугарина, затим је уследила и потврда брејка.
Али, Димитров је тада поново подигао ниво игре, налик ономе из уводна два сета и прво је у седмом гему „поништио“ брејк заостатка, да би у 11. успео да дође до новог брејка и предности 6:5.
Борио се Лајовић, успео је на сервис Димитрова да се избори за брејк лопту, али је то било све. Нанизао је 10. играч света три поена и славио са 7:5 за пласман у друго коло Вимблдона.
На терен је после Душана Лајовића изашла и Олга Даниловић која је добила лепу шансу иако је претходно испала у квалификацијама. У главни жреб упала је као лаки лузер и била је фаворит против Анке Тодони, али Румунка је играла боље.
У првом сету српска тенисерка била је у заостатку, али је успела да врати брејк, међутим у самој завршници противница јој је још једном одузела сервис гем.
У другом сету Даниловићеве као да није било на терену. Тодони је све погађала, играла је одлично и Српкињи је допустила само један гем.
Није Олга била ни близу повратка и тако је после сат и 23 минута борбе поражена.
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2024
СПОРТ
Сабаленка се повукла са Вимблдона – мења је Рускиња
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала