- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кнежевић: Црна Гора се не мири са ревизијом прошлости и никада неће бити антисрпска држава

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилан Кнежевић
Милан Кнежевић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2024
Пратите нас
Црна Гора никада неће бити антисрпска држава, поручио је данас председник ДНП Милан Кнежевић и истакао да не разуме зашто Хрватска агресивно реагује на усвојену Резолуцију о геноциду у Јасеновцу, Дахау и Маутхаузену.
Усвајање ове резолуције у црногорској Скупштини шаље јасан одговор парламентарне већине и српског народа у Црној Гори да се не мири са ревизијом прошлости и да Црна Гора никад неће бити антисрпска држава.
"Сутра кад Италијани буду узимали Истру и Далмацију, спреман сам да браним територијални интегритет Хрватске, ко што је мој деда бранио интегритет Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца", рекао је Кнежевић.
Резолуција је, истакао је, директно уперена против људског зла у Независној Држави Хрватској, у којој су системски убијани Срби, Јевреји и Роми.
"Ако то у Хрватској не могу да поднесу, то показује да делови институција у овој земљи и даље фаворизују НДХ прошлост", рекао је Кнежевић за тв Прва и истакао да Хрватска данас у Влади има политичку странку која, како је навео,"баштини вредности Павелићеве НДХ".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала