- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о потенцијалним локацијама размештања ракета средњег и малог домета: Деликатно питање...

© Sputnik / /Presidential Press Service Pool PhotoИспаљивање ракете
Испаљивање ракете - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2024
Пратите нас
Питање распоређивања руских ракета средњег и малог домета је деликатна сфера, тешко да ће Русија објавити информације о могућим локацијама за њихово размештање, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Очигледно је да је мала вероватноће да ће такве информације некако бити објављене. Ипак је то врло деликатна област повезана са одбраном и безбедношћу“, одговорио је Песков новинарима на питање да ли ће Русија објавити регионе у којима би могле да буду размештене поменуте ракете.
Он је напоменуо да у исто време председник Владимир Путин покреће ту тему и да ће, сходно томе, како процес буде одмицао, бити доступне неке информације.
Говорећи о могућности дијалога са Украјином, портпарол је подсетио да је председник више пута рекао да је Русија отворена за сваки дијалог у циљу постизања циљева Москве.
Раније је руски лидер Владимир Путин на оперативном састанку са сталним члановима Савета безбедности Русије изјавио да Москва, по свему судећи, треба да покрене производњу ракета средњег и малог домета, као и да ће одлуке о њиховом размештању бити донете у складу са активностима Сједињених Америчких Држава.
Руски панцир Панцир С1 - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Специјална операција у Украјини
Руски „панцир“ успешно обара америчке ракете „атакамс“ током специјалне војне операције
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала