- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: Украјинске снаге немају довољно потенцијала за нову офанзиву

© AP Photo / Andrii MarienkoУкрајинска војска на шведском борбеном возилу 90
Украјинска војска на шведском борбеном возилу 90 - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2024
Пратите нас
Украјина је успела да некако надокнади губитке, али оне нису довољне за неку будућу офанзиву, пише Волстрит џурнал, позивајући се на извор у украјинским службама безбедности.
Како наводи лист, руске трупе тренутно имају иницијативу дуж целе линије фронта, дугог 1.100 километара. Како истичу, руска офанзива у Харковској области, која је почела крајем маја, изгледа да је изненадила украјинске оружане снаге. Такође, подсећа лист, украјинска војска се током офанзиве жалила да су лоше опремили одбрамбене линије или уопште нису.
Новинари листа који су посетили североисток Харкова лично су видели како су војници Оружаних снага Украјине постављали противтенковске мине на пољима, подизали земунице и противтенковске замке.
Како пише немачки Велт, Кијев треба да мобилише око 200 хиљада људи до краја 2024. како би решио проблем дефицита особља у Оружаним снагама Украјине.
Председник Владимир Путин је раније рекао да Москва не планира да заузима Харков, да се борбе у региону воде како би се створила „санитарна зона“ као одговор на гранатирање руских региона.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала