- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милатовић: Парламент је одговоран, Мишел одложио посету због резолуције о Јасеновцу

© Sputnik / Лола Ђорђевић Председник Црне Горе Јаков Милатовић
 Председник Црне Горе Јаков Милатовић  - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2024
Пратите нас
Председник Црне Горе Јаков Милатовић изјавио је данас да нема дилему да је председник Европског савета Шарл Мишел одложио посету Црној Гори због последњих дешавања у вези са мотивима и околностима усвајања резолуције о Јасеновцу и одговорности коју за то, како каже, има парламентарна већина.
„Сматрам да су политички актери који обављају најважније функције у земљи дужни да, уместо релативизације и извртања реалности, одговорније приступају у односу на оно што су државни интереси Црне Горе“, навео је Милатовић на Иксу.
Посета Мишела је званично била најављена за сутра. Опозиција тврди да је отказивање Мишеловог доласка опомена европских институција Црној Гори због прошлонедељног изгласавања Резолуције о геноциду у систему логора Јасеновац, Дахау и Маутхаузен. Разлози недоласка Мишела у Подгорицу нису саопштени.
Опозиција, наиме, тврди да је Мишел одложио посету због Владе и парламента, иако га је у посету Подгорици позвао председник државе Јаков Милатовић. Иначе, Милатовић и Мишел ће састати сутра, али у Бриселу. Они су тај сусрет договорили синоћ телефоном.
Шеф Европског савета Шарл Мишел - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
РЕГИОН
Шарл Мишел отказао посету Црној Гори - разлог још није познат
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала