- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Почело онлајн гласање за Фото-конкурс „Андреј Стењин“ 2024.

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаОтварање изложбе победника фото-конкурса Андреј Стењин
Отварање изложбе победника фото-конкурса Андреј Стењин - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2024
Пратите нас
Прве недеље јула почело је онлајн гласање на руској и енглеској верзији сајта Међународног фото-конкурса и сећање на Андреја Стењина.
Већ традиционално, гласање омогућава корисницима интернета да одаберу најбољу, по њиховом мишљењу, фотографију или серију фотографија од оних који су одлуком међународног жирија ушли у ужи избор. Победнички рад ће бити одређен највећим бројем гласова.
Да бисте гласали, потребно је да изаберете своју омиљену фотографију или серију фотографија на веб-страници такмичења и кликнете на дугме поред њих. Не морате имати лични профил на било којој друштвеној мрежи.
Гласање је отворено до 23:59 (московско време) 31. јула.
Победник онлајн гласања биће проглашен почетком августа. Аутор најпопуларније фотографије на интернету добиће диплому конкурса.
Имена кандидата који су ушли у ужи избор, као и победника гран прија, објавиће организациони комитет у септембру на руској и енглеској верзији.
Такође је планирано да се одржи традиционална турнеја победника у градовима широм света.

О конкурсу

Међународно такмичење фото-репортера „Андреј Стењин“, које организује Међународна новинска агенција „Русија севодња“ под покровитељством Комисије Руске Федерације у сарадњи са организацијом УНЕСКО, има за циљ да подржи младе фотографе и скрене пажњу јавности на задатке савременог фото-репортера.
Ово је платформа за младе фотографе, талентоване и отворене за све новине, који нам скрећу пажњу на људе и догађаје у нашој близини.
Међународни медијски партнери конкурса били су: новинска агенција и радио Спутњик (међународни), телевизија и портал „РТ“ (међународни), медијски холдинг Индепендент Медиа (Јужноафричка Република), новинска агенција АНА (Јужноафричка Република), Шангај јунтајед медиа груп (Кина), интернет портал „Пејпер“ (Кина), интернет портал „Чајна дејли“ (Кина), телевизија „Мајадин“ (Либан).
Аунг Чан Тар / Мјанмар
Цветови љиљана - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2024
МУЛТИМЕДИЈА
Јубиларни конкурс за младе фото-репортере „Андреј Стењин“: Најлепше фотографије кандидата за 2024.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала