- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска Дума: Западни лидери трпе страшан пораз — народ гласа против политике својих власти

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗдање Државне думе Руске Федерације
Здање Државне думе Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2024
Пратите нас
Актуелни лидери западних земаља трпе страшан пораз на изборима због неслагања народа са њиховом политиком, изјавио је председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин.
„Амерички председник Џозеф Бајден, француски председник Емануел Макрон, немачки канцелар Олаф Шолц и британски премијер Риши Сунак учинили су све како би уништили стабилност у свету. Грађани САД и европских земаља не подржавају политику коју спроводе њихови актуелни лидери и гласају против њих, захтевајући њихову оставку“, написао је Володин на свом Телеграм каналу.
С тим у вези, он је подсетио да је Бајденов и Макронов недавни неуспех.
„Резултати изборних процеса прошле недеље у САД су завршене Бајденовим поразом на дебати, а Макронова партија је изгубила, заузевши треће место на изборима за парламент. Актуелни лидери западних земаља трпе страшан пораз“, нагласио је Володин.
Руски политичар је констатовао да људи у Бајденовом окружењу „ломе главу“ како да укину његову кандидатуру на предстојећим председничким изборима. Такође је навео да је Макрон желео да покаже целом свету колико је популаран и колико влада ситуацијом, али да се, како је рекао, на крају смеју сви сем француског лидера.
Он је подсетио и да ће парламентарни избори бити одржани у Британији у наредним данима, као и да предвиђаља не иду у прилог владајућој конзервативној партији. „Очекује је пораз након 14 година на челу државе“, оценио је Володин.
„Ти резултати нису случајност. Грађани Америке и Француске праве избор у корист спровођења национално оријентисане политике, залажући се за развој привреде њихових земаља и неопходност решавања питања глобалне безбедности“, закључио је председник руске Думе.
Прва политичка дебата Бајдена и некадашњег америчког лидера Доналда Трампа одржана је 28. јуна. Како је пренео „Си-Ен-Ен“, позивајући се на изворе, Демократска странка је у паници после говора актуелног председника. Председнички избори у Америци биће одржани 5. новембра.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала