- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Чак 18 концерата на џез фестивалу у Београду - наступају и Влатко Стефановски и Васил Хаџиманов

© Фото : Спутњику уступио ORBIS CommunicationsПрограм фестивала „Сомерзби Џез ин д Гарден“
Програм фестивала „Сомерзби Џез ин д Гарден“ - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2024
Пратите нас
Фестивал „Сомерзби Џез ин д Гарден“ биће одржан следећег викенда, 6. и 7. јула, у Ботаничкој башти Јевремовац у Београду. Посетиоце на три сцене очекује чак 18 концерата, а куриозитет овогодишњег фестивала је заједнички наступ две регионалне звезде, Влатка Стефановског и Васила Хаџиманова.
Поред двојице истакнутих музичара који ће по први пут у каријери у недељу наступити заједно с програмом који је направљен ексклузивно за „Сомерзби Џез ин д Гарден, као специјални гост на сцени ће им се придружити и амерички госпел и блуз певач Дин Бовман.
Још једно велико име овдашње музичке сцене, Рамбо Амадес и његов Органик Трио, наступиће прве вечери фестивала, у суботу, са специјалном гошћом, певачицом и мултиинструменталисткињом Албом Нациновић на концерту који доноси мноштво изненађења и помера музичке границе.
Публика ће током два дана на главној сцени имати прилике да слуша и наступе најбољих овдашњих џез музичара Макс Кочетов Квинтет, Милош Чоловић Сеxтет и Ирина Павловић Октет.
Гарден Стејџ и Стејџ Ван доносе такође прегршт врхунске забаве и узбудљиве концерте етаблираних и младих музичара из Србије и иностранства: Бобана Ђорђевић Квартет, Шљука квинтет, Драма Квартет, Коста Вукашиновић Секстет, Катарина Кочетова Квартет, Јован Миловановић Квартет.
Између осталих наступиће и Блуз Брадерс Трибјут. Публику очекују и наступи младих музичара са џез одсека Музичке школе „Станковић“.
За разлику од већине овдашњих џез фестивала где публика дође на концерт, седне на своје место и слуша музику, „Сомерсбy Јазз ин тхе Гарден“, уз врхунску музику домаћих и иностраних џез музичара, публици нуди и пуно додатних садржаја.
Посетиоци имају пуно разлога да дођу пре концерата и да остану после, а у сваком тренутку могу да бирају музички садржај који им одговора на једном од три паралелна музичка програма, који се упоредо дешавају.
Погледајте и:
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала