Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Хвала Русији на подршци“: Грушко се састао са Вучићем и званичницима Србије

© Фото : Снимак са екрана/Инстаграм/БудућностсрбијеавПредседник Републике Србије Александар Вучић састао се са замеником министра спољних послова Руске Федерације Александром Грушком.
Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са замеником министра спољних послова Руске Федерације Александром Грушком. - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2024
Пратите нас
Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са замеником министра спољних послова Руске Федерације Александром Грушком. Са руским дипломатом разговарао је и министар спољних послова Србије Марко Ђурић.
Добар разговор са Александром Грушком, објавио је председник Србије.
"Још једном сам изразио захвалност Русији на подршци коју је пружила Србији по питању Резолуције о Сребреници у Уједињеним нацијама и посебно за подршку територијалном интегритету Србије у складу са Повељом УН. Размотрили смо свеукупне билатералне односе Србије и Руске Федерације и оценили их као врло добре", написао је Вучић на друштвеним мрежама.

Ђурић: Србија захвална Русији на подршци у међународним организацијама

Марко Ђурић је током разговора са Групком исказао захвалност Русији на доследној подршци по питању Косова и Метохије, као и у вези са другим темама од државног и националног значаја за Србију.
Ђурић је констатовао да између Србије и Русије и два народа постоји традиционално пријатељство и разумевање и да се то рефлектује на спољнополитичке позиције Србије, која, иако стратешки опредељена за пуноправно чланство у ЕУ, настоји да очува и унапреди везе са пријатељима и партнерима широм света, саопштено је из Министарства спољних послова.
Међу темама разговора биле су политичка и безбедносна ситуација у региону, функционисање мултилатералних организација, као и тренутни изазови у свету, наведено је у саопштењу.
© Tanjug / MSPАлександар Грушко и Марко Ђурић
Александар Грушко и Марко Ђурић - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2024
Александар Грушко и Марко Ђурић
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала