- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Два шока у једном дану: Крај на почетку за Рубљова и шампионку Вимблдона

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2024
Пратите нас
Два велика изненађења догодила су се другог дана Вимблдона. Најпре је Маркета Вондрушова, актуелна шампионка Вимблдона, поражена је на самом старту турнира од Џесике Бузас Манеиро, шпанске тенисерке, резултатом 6:4, 6:2, а затим је у првом колу елиминисан и Андреј Рубљов од Франциска Комесана резултатом 6:4,5:7, 6:2, 7:6.
Највеће изненађење у досадашњем току Вимблдона догодило се у првом колу женског сингла.
Вондрушова је дошла да брани титулу, али у томе је успела да је спречи 83. тенисерке света и то после само сат времена и девет минута.
Имала је прилике чешка тенисерка у првом сету да се врати у игру, али успела је да узврати само један брејк, а противница је направила два. У другом сету поново је Вондрушова шпанској тенисерки успела да одузме један сервис гем, али је Манеиро то учинила три пута.
Андреј Рубљов допустио је друго велико изненађење. Руски тенисер требало је да има лак посао против Аргентинца Комесана, али већ после првог сета видело се да ће бити великих проблема.
Иако је Рус успео да изједначи, аргентински тенисер поново је био бољи у трећем сету, да би као једина нада за Андреја остао четврти сет. Имао је сет лопту и акрту за повратак у меч, али није је искористио.
У тај-брејку је потом успео да смањи заостатак од 5:2, али после тога је Комесан изборио меч лопту који ју је и искористио.
Са друге стране Јелена Рибакина, казахстанска тенисерка руског порекла, није дозволила изненађење и савладала је Румунку Габријел Русе иако први сет није отворила најбоље јер је допустила брејк.
Успела је брзо да га врати, затим да направи још један, а потом је у другом сету била потпуно доминантна.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2024
СПОРТ
Новак као фурија до победе на Вимблдону – повреде као да није ни било!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала