- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Не очекујемо ништа од Орбанове посете Кијеву

© Tanjug / Zoltan Fischer/Hungarian PM's Press Office/MTI via APМађарски премијер Виктор Орган и украјински председник Владимир Зеленски на састанку у Кијеву
Мађарски премијер Виктор Орган и украјински председник Владимир Зеленски на састанку у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2024
Пратите нас
Кремљ ништа не очекује од посете мађарског премијера Виктора Орбана Кијеву, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.
„Није на нама да то коментаришемо. Јасно је да Мађарска, која је почела да председава ЕУ, наравно, мора да врши своје функције“, рекао је Песков, одговарајући на питање шта Кремљ очекује од посете мађарског премијера Украјини.
Песков је навео и да Орбанова администрација није контактирала администрацију председника Русије пре Орбановог одласка у Кијев.
Он је констатовао да мађарски премијер зна како да веома чврсто брани интересе своје земље.
„У овом случају, мислим да ће овде преовладавати одговорности у контексту бриселских интереса, а не у контексту националних интереса Мађарске. С тим у вези, Орбан је, наравно, познат као политичар који уме веома чврсто да брани интересе своје земље“, рекао је Песков.
Орбан је у уторак допутовао у Кијев, где ће са украјинским лидером Владимиром Зеленским разговарати о успостављању мира и актуелним питањима билатералне сарадње. Мађарска од 1. јула наредних пола године председава Саветом Европске уније.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала