- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Највећи светски лидери стижу у Астану: Путин ће разговарати са Сијем, Ердоганом...

© Sputnik / Aram Nersesyan / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2024
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин обавиће 3. јула, на маргинама самита Шангајске организације за сарадњу (ШОС) у Астани, билатералне састанке са више светских лидера, између осталих и са Си Ђинпингом и Реџепом Тајипом Ердоганом, рекао је новинарима помоћник председника за међународне послове Јуриј Ушаков.
Самит ШОС-а ће се одржати 3-4. јула у Астани. Догађај ће бити одржан под слоганом „Јачање мултилатералног дијалога – тежња ка одрживом миру и развоју“.
„У суштини, билатерални преговори ће се одржати 3. јула, односно пре отварања самита ШОС. Очекује се да ћемо први разговор имати са председником Монголије Хурелсухом, затим ће бити разговор са председником Азербејџана Алијевом, а након тога ће бити разговор са лидером Пакистана Шарифом. Након тога разговор са Ердоганом, затим састанак са кинеским председником Си Ђинпингом, а пре одласка на неформалну вечеру за учеснике самита, наш председник ће се састати са домаћином овог самита, господином Токајевим“, рекао је Ушаков.
Према његовим речима, распоред руског лидера 4. јула углавном укључује учешће на самиту, али ће можда бити времена и за организовање кратких билатералних контаката.
Очекује се да на самиту ШОС-а у Астани буду потписана 24 докуманта.
Председник Кине Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2024
СВЕТ
Си: Самит ШОС отвориће нову страницу сарадње
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала