- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак после победе: Не бих ризиковао да није реч о Вимблдону

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2024
Пратите нас
После прве победе после операције Новак Ђоковић истакао је да је изузетно срећан што се вратио на терен и обезбедио друго коло Вимблдона. Нагласио је да због повреде не би ризиковао да је у питању било који други турнир.
Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, савладао је Чеха Вита Коприву у првом колу Вимблдона резултатом 6:1, 6:2, 6:2 и то је учинио, као што се види по резултату, рутински иако је пре само три недеље оперисао колено.
„Веома сам задовољан што сам дошао. Јако сам срећан како сам играо. Хвала свима што сте дошли да нас подржите“, рекао је Новак после победе.
Трудио се да не размишља о повређеном колену и истакао је да не би ризиковао да је у питању био неки други турнир.
„Покушао сам да не размишљам о колену. Хтео сам себи да дам шансу. Да је било који други турнир ја не бих ризиковао. Толико волим Вимблдон, толико сам желео да се вратим овде“, истакао је српски ас.
Објаснио је Новак да је одлука целог тима била да игра на енглеској трави и месту где је освојио седам титтула.
„Није било убеђивања. Заједничка одлука је била да од дана број један када сам почео да се опорављам, дођем. Желим да се захвалим хирургу, одрадио је посао како треба. Имао сам једну операцију, на лакту, пре 6-7 година. Увек покушавао да избегнем то, али имао сам среће. када се упоредим са другима мојих година, драго ми је да сам избегао веће повреде. Оне дођу и прођу, морате то да прихватите“, рекао је Ђоковић.
Подсетио је на неке од колега који се муче са повредама и упутио им подршку.
„Мислим да је Кирјос у коментаторској ложи, он се мучио са њима, он има шта да каже о томе. Срећан сам што нисам био удаљен од тениса на дуже стазе. Имам саосећање према свима који су се мучили и осећали се беспомоћно. Тешко је када вам то не дозвољава да радите оно што волите. Енди Мари је одустао, то је велики ударац за турнир. Имам велико потовање за њега за све што је урадио на турниру и у овом спорту. Надам се да ће завршити каријеру под својим условима. Надам се да ће покушати следеће године. Шаљем му поздраве. Као што сам рекао, после три и по недеље тешко ми је да причам о повредама, али тако је како је“, закључио је Новак Ђоковић.
Српски ас чека противника за друго коло, а то ће бити победник дуела Фернли - Моно Канас.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала