- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски стручњаци открили све тајне осигурача ракете „атакамс“

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Уђи у базу фотографијаПаљба из ракетног система "град" у зони специјалне војне операције
Паљба из ракетног система град у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2024
Пратите нас
Руски стручњаци темељно су проучили сложен и вишекомпонентан осигурач ракете „атакамс“, изјавио је за Спутњик стручњак за рад са наоружањем.
„Ова бојева глава направљена је за противбродску ракету, а затим је постављена на ракету ‘атакамс’. Неутралисали смо осигурач. На њему је уграђен међудетонатор. Експлозив је предат на вештачење“, истакао је саговорник.
Стручњаци су успели да отворе тело осигурача ракете. Испоставило се да се унутра налази сложен механизам са могућношћу подешавања у зависности од задатака.
„Осигурач је био у положају за испаљивање, на шта указује слово ‘А’ у посебном одељку. Постављене су четири детонаторске капсуле. Главни погон покретања механизма заснива се на магнетним елементима“, објаснио је стручњак.
Стручњак је нагласио да је тако сложена конструкција повезана са безбедношћу примене. Тренутно је осигурач, према његовим речима, практично проучен.
„За нас ту нема никаквих тајни, закључио је он.
Пентагон је у априлу потврдио Спутњику да је Украјини предао оперативно-тактичке ракете „атакамс“ повећаног домета ради употребе, како је тврдио, „у оквиру суверене украјинске територије“.
Руски панцир Панцир С1 - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Специјална операција у Украјини
Руски „панцир“ успешно обара америчке ракете „атакамс“ током специјалне војне операције
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала