- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Историјски корак: Конституисан Парламентарни форум Србија – Република Српска

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗаставе Србије и Републике Српске
Заставе Србије и Републике Српске - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2024
Пратите нас
У Бањалуци је одржана конститутивна седница Парламентарног форума Србија – Република Српска. По оцени двојице председавајућих форума, Игора Жунића и Душана Марића, конституисање Парламентарног форума историјски је корак.
Чланове Форума је на почетку Прве конститутивне седнице поздравио председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, истичући да је форум конституисан на законским основама и свим његовим члановима пожелео срећан рад и успешну сарадњу.
Члан Парламентарног форума, посланик у Народној скупштини Републике Србије, Милимир Вујадиновић напоменуо је да је сутра тачно 17 година како је Парламентарна скупштина БиХ ратификовала Споразум о специјалним и паралелним везама Републике Србије и Републике Српске који предвиђа и овај вид сарадње.
На данашњој, првој седници усвојен је Пословник о раду - форум ће заседати два пута годишње, чини га 11 посланика из Српске и исто толико из Србије.
Реч је о посланицима из власти и опозиције, из Српске су укључени и потпредседници скупштине из реда хрватског и бошњачког народа.
Задатак овог форума, између осталог, биће упућивање његових аката, закључака и предлога скупштинама Српске и Србије, а комуницираће и са међународним организацијама.
Све иницијативе овог тела, према речима председавајућих, неће бити усмерене ни против кога, преноси РТРС.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала