- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

УН: Русија омета рад европских сателита; Москва: Није нам познато

© Sputnik / Maksim Blinov / Уђи у базу фотографијаПун Месец изнад Москве
Пун Месец изнад Москве - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2024
Пратите нас
Међународна телекомуникациона унија УН тврди да Русија наводно омета рад европских сателитских система и да у те сврхе делује, између осталог, и са територије Калињинградске области која граничи са Пољском и Литванијом. Порптарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да није упознат са тим тврдњама.
„Два различита сателитска оператера утврдила су извор сметњи и дошле до истог закључка да су долазиле са копнених станица које се налазе у подручју Москве, Калињинграда и Павловке“, наводи се у документу са седнице Бироа за радио-комуникације Међународне телекомуникационе уније.
С тим у вези, Биро је позвао да се „одмах прекине са свим намерним акцијама које имају за циљ изазивање штетних сметњи“.
„Мени то није познато. Треба утврдити да ли је то надлежност некаквих структура УН. Не знам о каквим се структурама ради. Не могу ништа рећи на ту тему“, рекао је Песков.
Подсећамо, министри спољних послова Естоније, Летоније и Литваније су 28. априла у коментару за „Фајненшел тајмс“ изразили забринутост због ометања Џи-Пи-Ес навигационог система што, према њиховим речима, омета ваздушни саобраћај у региону Балтичког мора. Министри су окарактерисали ситуацију као „део непријатељских акција Русије“.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала