- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Амерички ловци имају новог непријатеља: Авионима Ф-35 прети милионска штета

CC0 / Unsplash/Y_S / Авион Ф-35
Авион Ф-35 - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
Пратите нас
Десетине најновијих америчких ловаца Ф-35 могли би да се суоче са милионском штетом због временских услова док чекају закаснелу надоградњу софтвера и хардвера, известио је Блумберг.
Пентагон ће морати да сноси све потенцијалне трошкове поправке авиона оштећених временским приликама који премашују 100.000 долара по авиону за које је одговоран произвођач „Локид Мартин“, наводи се у извештају.
„Локид Мартин“ планира да почне да испоручује 75 до 110 авиона овог месеца, од којих сваки кошта између 82,5 и 109 милиона долара, преноси Блумберг.
Ловци Ф-35 налазе се на аеродрому у Форт Ворту у Тексасу и чекају надоградњу хардвера и софтвера ТР-3 која је требало да буде завршена у јулу 2023. године, наводи се у извештају.
Док Пентагонова програмска канцеларија за Ф-35 тврди да ниједан од паркираних Ф-35 до сада није оштећен, асфалтни пут на ком се они налазе могао би да се суочи са јаким летњим олујама са градом и ветровима до 60 миља на сат, наводи се у извештају.
Крајем јуна, „Локид Мартин аеронаутикс“ је склопио уговор са америчком морнарицом вредан више од 1,5 милијарди долара за пружање веће логистичке подршке и обуке пилота за испоручене борбене ловце Ф-35 Lightning II Joint Strikе.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала