- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Белоусов: Запад провоцирао украјинску кризу, сада је пролонгира

© Sputnik / Kristina Kormilitsyna / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Андреј Белоусов
Министар одбране Русије Андреј Белоусов - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
Пратите нас
Украјинску кризу, коју је испровоцирао Вашингтон и његови савезници, намерно сада пролонгирају, изјавио је руски министар одбране Андреј Белоусов.
„Желео бих још једном да поновим: управо Запад је био тај који је припремио и изазвао украјинску кризу, а сада је намерно продужава“, рекао је Белоусов, говорећи на састанку Савета министара одбране земаља чланица ЗНД.
Он је истакао да западне земље истовремено на сваки могући начин повлађују привременој влади Украјине у широко распрострањеном „наметању нацизма у његовим најакутнијим формама, чинећи све да искриве историјску истину“.
Министар је додао да Русија цени солидарност земаља ЗНД у борби против величања нацизма и фалсификовања историје.
„Заједничким напорима наставићемо да бранимо истину о нашој заједничкој прошлости. Данашња војна парада у Минску је доказ за то“, нагласио је Белоусов.
Према његовим речима, током свог председавања Заједницом Независних Држава, Русија сматра да је приоритет унапређење механизама за заједничко супротстављање новим и традиционалним изазовима.
Он је подсетио да је у јуну руски председник Владимир Путин најавио потребу формирања архитектуре једнаке и недељиве безбедности, обострано корисне, равноправне сарадње и развоја у Евроазији.
„Ради се о будућем систему безбедности који покрива све области деловања и отворен је за све евроазијске земље без изузетка“, нагласио је руски министар одбране.
Како је навео, важну улогу у томе имају мултилатералне међународне организације формиране у Евроазији, као што Савезна држава, ОДКБ, Евроазијски економски савез, ЗНД и ШОС.
„Фокусирамо се на повећање активности и ауторитета ових интеграционих структура и успостављање дијалога између њих у области безбедности“, закључио је Белоусов.
Министар одбране Белорусије Виктор Хрењин - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
РУСИЈА
Белоруски министар одбране: Политика Запада може изазвати нуклеарну ескалацију у Источној Европи
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала