Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ухапшен осумњичени за злочине почињене на КиМ 1999. године, одређен му притовр од 30 дана

© Sputnik / Лола ЂорђевићПолиција
Полиција - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да је ухапшено лице осумњичено за злочине почињене у мају 1999. године, на Косову и Метохији, над припадницима Војске Југославије. Виши суд у Београду одредио му је притвор до 30 дана.
Како је појаснио Дачић, лице се сумњичи за почињене злочине у мају 1999. године у реону села Кошаре на Косову и Метохији над припадницима Војске Југославије.
"Полицијски службеници Службе за откривање ратних злочина ухапсили су, и уз кривичну пријаву за извршено кривично дело Ратни злочин над заробљеницима, привели на саслушање и даље поступање Тужилаштву за ратне злочине, осумњиченог Ф.К. (56)", рекао је Дачић, наводи се у саопштењу Министарства.
Притвор му је одређен због опасности од бекства, да не би утицао на сведоке и јер је осумњиченом на терет стављено кривично дело за које је прописана казна затвора преко 10 година, а начин извршења кривичног дела и тежина последице су довели до узнемирења јавности, рекла је за Танјуг портпарол тог суда Милица Величковић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала