- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Изрицање казне Доналду Трампу због тајне исплате порно звезди одложено до јесени

© AP Photo / Chris SzagolaДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
Пратите нас
Изрицање казне републиканском председничком кандидату Доналду Трампу због тајне исплате новца порно звезди Сторми Данијелс, које је било заказано за 11. јул, одложено је најмање до 18. септембра.
Судија у том случају одложио је изрицање казне након што је Врховни суд САД пресудио у понедељак да бивши амерички председник може да затражи имунитет од кривичног гоњења за поједине од радњи које је предузео током свог председничког мандата да би поништио резултате председничких избора 2020. године, објавили су амерички медији.
Судија суда на Менхетну одобрио је одлагање изрицања пресуде након што су Трампови адвокати затражили више времена да изнесе свој аргумент, тврдећи да одлука Врховног суда о имунитету захтева ново суђење.
Изрицање казне Трампу је првобитно било заказано за 11. јул, само неколико дана пре почетка Републиканске националне конвенције у Милвокију 15. јула.
Пошто је сада одложено за 18. септембар, Трамп ће бити формално проглашен за председничког кандидата Републиканске странке иако још неће бити позната врста казне која му је изречена након што је проглашен кривим за исплату новца Сторми Данијелс у замену за њену дискрецију о њиховом односу.
Тужиоци су саопштили у уторак да се не противе одлагању рочишта за изрицање казне, иако су навели да сматрају да су напори да се пресуда поништи без основа.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала