- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Победе за Медведева, Алкараса и Синера – Карацев предао, а Руд испао

© AP Photo / Mosa'ab ElshamyДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
Пратите нас
Шпански тенисер Карлос Алкарас пласирао се у треће коло Вимблдона победом над Александром Вукићем од 7:6, 6:2, 6:2. Потом је и Данил Медведев некако надиграо Александра Милера са 6:7, 7:6, 6:4, 7:5, а у италијанском дербију Јаник Синер је савладао Матеа Беретинија у четири сета са 7:6, 7:6, 2:6, 7:6.
Могао је Алкарас да упадне у велике проблеме у првом сету, али се некако провукао и добио га са 7:5 у тај-брејку.
Вукић је повео са 6:5 у гемовима у првом сету, сервирао за сет, али је Алкарас успео да се врати, избори тај-брејк и тиме преломи меч, суштински гледано.
Попут дизелаша је Алкарас кренуо споро, али на крају сигурно славио, добио други и трећи сет са 6:2 и заказао дуел са Френсисом Тијафоом.
У руском дербију састали су се Аслан Карацев и Карен Хачанов, а Хачанов је прошао даље после предаје противника при Кареновом вођству од 2:1 у сетовима и 2:0 у гемовима у четвртом сету.
Први сет припао је Хачанову са 6:3, Карацев је добио тај-брејк другог сета, потом Хачанов тај-брејк трећег сета, повео је са 2:0 и уследила је предаја због проблема са ногом.
Питање је да ли је повреда или су грчеви.
Каспер Руд је такође елиминисан с Вимблдона, пошто га је надиграо Фабио Фоњини са 6:4, 7:5, 6:7, 6:3.
Руски тенисер Данил Медведев одиграо је прави класик против Милера и славио са 6:7, 7:6, 6:4, 7:5!
Био је ово јако тежак дуел, могао је Милер лако до 2:0 у сетовима, али се Рус извукао, добио тај други сет у тај-брејку, а онда и наредна два за пролазак у наредну рунду.
Занимљива је била сцена у првом сету, у тај-брејку, када је Медведев при резултату 6:3 мислио да је сет завршен, а онда је морао да одигра још један поен.
Меч је трајао три и по сата. Страшна борба је то била.
У италијанском дербију Јаник Синер је савладао Матеа Беретинија у четири сета, а за сва три освојена морао је да игра тај-брејк и у наредном колу састаће се са српским тенисером Миомиром Кецмановићем.
Бивши Рус Александар Бублик надиграо је Француза Артура Казоа са 6:4, 7:6, 6:4.
Рускиња Ерика Андрејева поражена је од Доне Векић са 6:2, 6:3, а ни њена сестра Мира није имала среће јер је у дублу са Потаповом поражена од дубла Дубровски-Рутлиф са 6:2, 7:5.
Кевин Де Брујне - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
ЕУРО 2024
„Глупан“ или „дериште“ – ко је у праву? /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала