- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пекинг подсетио Хелсинки: Кина и Русија су независне државе

© AFP 2023 / PEDRO PARDOЗаставе Кине
Заставе Кине - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
Пратите нас
Русија и Кина су велике независне државе које контактирају поводом решавања украјинске кризе, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Кине Мао Нинг, демантовавши изјаву финског председника Александра Стуба да је „Русија у потпуности зависна од кинеске стране".

„Почећемо од тога да су Кина и Русија независне велике државе. Кина није створила украјинску кризу и није једна од страна у њој. Увек ћемо бити на страни мира и дијалога, подржавати интеракцију са свим странама, укључујући и са Русијом. Наставићемо да играмо конструктивну улогу и доприносимо политичком решавању украјинске кризе", одговорила је Мао Нинг на одговарајуће питање новинару на брифингу.

Претходно је председник Финске Александер Стуб изјавио да сматра да Кина може да реши украјински сукоб једним телефонским позивом Русији, јер Москва, према његовим речима, наводно зависи од Пекинга.
Он је у интервјуу агенцији Блумберг додао да, уколико би кинески председник Си Ђинпинг позвао Москву и рекао да је време за мировне преговоре, Русија би била приморана да то уради.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала