- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Позориште на Теразијама расписује аудицију за улогу Лили за мјузикл „Балкан експрес“

© Фото : Pexels/Photo by Monica Silvestre позориште
позориште - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
Пратите нас
Позориште на Теразијама расписује аудицију за улогу Лили за домаћи мјузикл Даријана Михајловића „Балкан експрес“ који ће бити изведен премијерно у 75. јубиларној сезони, саопштено је из тог театра.
Како је наведено, овим мјузиклом, написаном по чувеном филму редитеља Бранка Балетића из 1983. године позориште наставља да остварује један од циљева репертоарске политике, негујући инсценације домаћих наслова у форми мјузикла.
„'Балкан експрес' је генијални Гордан Михић створио заједно са фасцинантном Зораном Симијановићем. Нас чека велико задовољство да публици пренесемо ликове Попаја, Пика, Лили и осталих, као и да поново чујемо мелодије које ће остати упамћене за сва времена. Надамо се да ћемо вратити бар мали део дивне прошлости на путовању које нам следи“, рекао је Даријан Михајловић најављујући премијеру.
Пријављивање за аудицију биће одржано од 3. до 5. јула од 11 до 15 часова, док ће аудиција бити одржана од 5. до 8. септембра у позоришту на Теразијама.
Текст Гордана Михића драматушки ће уобличити Милена Деполо, музику Зорана Симијановића ће аранжирати, уз композијцију нових нумера, Александар Седлар. У ауторском тиму су и кореограф Игор Барберић, сценограф Александар Денић и костимографкиња Лана Цвијановић, наведено је у саопштењу позоришта.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала