- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин и Алијев: Москва и Баку планирају развој инфраструктуре коридора „Север-Југ“

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседници Азербејџана и Русије, Илхам Алијев и Владимир Путин
Председници Азербејџана и Русије, Илхам Алијев и Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
Пратите нас
Односи Русије и Азербејџана у погледу трговинско-економске сарадње развијају се позитивно, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку са азербејџанским колегом Илхамом Алијевом на маргинама самита ШОС у Астани.
„Желео бих да вам скренем пажњу на чињеницу да се по кључном питању, по питању трговинске и економске сарадње, наши односи развијају позитивно: више од четири милијарде у промету и 4,3-4,5 милијарди су руске директне инвестиције у привреду Азербејџана. Тренд је добар, у првој половини године већ постоји, по мом мишљењу, раст од 13 одсто. Све у свему, све се развија позитивно“, рекао је руски лидер.
Путин је такође указао на заједничке планове Москве и Бакуа у области инфраструктуре, истичући да је на првом месту по овом питању траса „Север-Југ“.
Са своје стране, Алијев је рекао да је Азербејџан одлучан да на својој територији развије инфраструктуру међународног транспортног коридора „Север-Југ“.
„Одлучни смо да проширимо инфраструктуру коридора на територији Азербејџана. Иако она физички постоји, не одговара намерама наших партнера и суседа да максимално искористе овај пројекат“, нагласио је азербејџански лидер.
Алијев је констатовао и активну сарадњу између привреда двеју земаља и раст међусобних трансакција у националним валутама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала