- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин у Астани на самиту ШОС, разговараће са Сијем и Ердоганом /видео/

© POOL / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин у Астани
Руски председник Владимир Путин у Астани - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин слетео је у Астану, где ће учествовати на самиту Шангајске организације за сарадњу (ШОС), саопштено је на сајту Кремља.

Главни програм самита планиран је за сутрашњи дан, а данас Путин има испланиран цео низ важних билатералних састанака са више светских лидера, између осталих и са Си Ђинпингом и Реџепом Тајипом Ердоганом, рекао је новинарима помоћник председника за међународне послове Јуриј Ушаков.

Према његовим речима, распоред руског лидера 4. јула углавном укључује учешће на самиту, али ће можда бити времена и за организовање кратких билатералних контаката.
Очекује се да на самиту ШОС-а у Астани буду потписана 24 документа, као и завршна декларација и изјава о посвећености приципима добросуседских односа и јединства.
Путин ће на крају разговарати и са новинарима.
Самит ШОС-а ће се одржати 3-4. јула у Астани. Догађај ће бити одржан под слоганом „Јачање мултилатералног дијалога – тежња ка одрживом миру и развоју“.
Организација ШОС основана је 2001. године и укључује: Индију, Иран, Казахстан, Кину, Киргизију, Русију, Таџикистан, Пакистан и Узбекистан. Земље посматрачи су: Авганистан, Белорусија и Монголија. Земље-партнери су: Азербејџан, Јерменија, Камбоџа, Непал, Уједињени Арапски Емирати, Турска и Шри-Ланка. Очекује се да ће на предстојећем самиту Белорусија постати пуноправни члан организације.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала