- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Нећемо контактирати са САД након опасног приближавања америчких дронова руским авионима

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаЗаменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков
Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
Пратите нас
Русија не планира да контактира са Вашингтоном након приближавања америчких дронова руским авионима на небу изнад Сирије, изјавио је заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков на маргинама Грађанског форума БРИКС.
„Америчке беспилотне летелице биле су опасно близу нашим авионима. Да су ови дронови били негде ближе (америчкој савезној) држави Тексас, оваквих приближавања не би било“, истакао је дипломата.
Он је такође истакао да су саопштења Пентагона да је дозволио Украјини да америчким оружјем изводи нападе на Крим одраз политике подстицања Кијева и давања индулгенција за било какве провокације.
Дипломата је још оценио да је ситуација око могућег одустајања Русије од мораторијума на распоређивање ракета средњег и малог домета због дејстава САД „крајње озбиљна“, али да то на који начин ће се даље одвијати зависи, укључујући, од избора који направе САД.
Истовремено, он је препустио коментаторима у западним земљама питање да одлуче да ли се може сматрати да се Русија већ званично повукла из свог једностраног мораторијума.
Поред тога, Рајбков је истакао да списак земаља у развоју које су заинтересоване за продубљивање сарадње са организацијом БРИКС наставља да расте.
Он је додао да је у условима проширења организације један од кључних приоритета рада Русије као председавајућег БРИКС омогућавање „органске интеграције нових учесника у постојећи систем сарадње“.
Говорећи о предстојећем програму руског председавања организацијом, Рјабков је такође нагласио да је он „веома богат“ и да ће ове године бити одржано више од 250 догађаја.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала