- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

„Златни брк“ за „ванземаљца“ – јунак који је исписао историју

© AFP 2023 / RONNY HARTMANNМерих Демирел
Мерих Демирел - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
Пратите нас
Мерих Демирал, турски фудбалер, ушао је у историју као стрелац најбржег гола у нокаут фази Европског првенства када је на мечу Турске и Аустрије затресао мрежу у 58. секунди. Био је то почетак Демирелове фудбалске представе због које је заслужено понео признање Златни брк.
Степи се, као и увек, одазвао позиву спортске редакције Спутњика Србија и са радошћу прихватио идеју да проглашава најбоље играче утакмица на Европском првенству.
Симболично, „награду“ смо назвали Златни брк по заштитном знаку легендарног Степија, брковима који имају посебан статус и у Немачкој, домаћину Европског првенства.
Турска се пласирала у четвртфинале Европског првенства победом над Аустријом резултатом 2:1, а највеће заслуге иду Мериху Демиралу који је постигао оба гола за свој тим.
Штопер турског тима одиграо је маестралну партију са чиме се сложио и Драгослав Степановић Степи који му је доделио Златни брк.
„Демирал скаче као ванземаљац, он лети. Иако игра у Саудијској Арабији прави је, као и Турска, зауставили су високи лет Аустрије“, наводи легендарни Степи.
Осим тога одушевио га је и голман Мерт Гунок који је у самој завршници одбранио неколико сјајних шутева Аустрије.
„Демирал и голман Турске су за мене заједно победници у утакмици која ће свим Турцима остати у сећању“, навео је Степи.
Ако се први гол Демирала може окарактерисати као случај јер је дошао после одбитка, код другог је турски фудбалер показао своје умеће. Успео је да надскочи двојицу противничких играча и пошаље лопту у гол.
Осим тога перфектан посао радио је у одбрани. Аустријанци од њега нису могли да приђу голу, добио је седам дуела, у три наврата је пресекао лопту и четири пута је блокирао шут противника.
На сајту „Софаскор“ Демирал је добио оцену 9.8.
Словачка Енглеска - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
ЕУРО 2024
Словаци упутили поруку – „Косово је Србија“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала