- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дончићев трипл-дабл заказао судар са „Грчком звери“, Црна Гора остала без Олимпијских игара

© Фото : ФИБАЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2024
Пратите нас
Кошаркаши Словеније изборили су пласман у полуфинале квалификација за Олимпијске игре пошто су у трећем колу групе Ц1 декласирали Нови Зеланд резултатом 104:78 и тако освојили друго место у групи иза Хрватске. Црна Гора, после пораза Бразила од Камеруна, неће играти Олимпијске игре.
Дончић је на крају промашио шут за три поена и промашио је. Да је погодио, Словенци би били први на табели. Овако су други, а Хрвати први.
То све значи да ће Словенија највероватније играти у полуфиналу против Грчке (и грчке звери Јаниса Адетокумба), која треба само да оправда улогу фаворита против Египта.
У другој групи, уколико се не догоди чудо (читај Египат победи Грчку), Грчка је прва, Доминиканска Република друга, па ће у полуфиналу највероватније играти домаћин турнира Грчка и Словенија, односно Хрватска и Доминикана.
Словенији је за пласман у полуфинале била неопходна победа од 10 и више разлике, а за прво место од 29 поена разлике јер су убедљиво поражени од Хрватске (92:108). У последњем нападу Лука Дончић је промашио шут за три поена који би Словенији донео прво место у групи и лакшег ривала у полуфиналу.
Словенију је ка победи трипл-даблом предводио Лука Дончић са 36 поена (3/12 тројке), 10 скокова и 10 асистенција, Џош Нибо је дао 20 поена уз 12 скокова, Грегор Хроват је дао 14 поена, а Клемен Препелич 10.
Или је био најефикаснији у Новом Зеланду са 28 поена и 10 скокова, Ајзеја Леафа је дао 12 поена.
Само победник сваког од четири квалификациона турнира ће обезбедити пласман на Олимпијске игре.
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2024
СПОРТ
Новак иде на Попирина, Руне прошао даље, елиминисани Циципас и Хачанов
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала