- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: Кијеву ни Ф-16 неће помоћи

© Sputnik / Viktor Tolochko / Уђи у базу фотографијаРакетни систем С-400 у Брестској области Белорусије
Ракетни систем С-400 у Брестској области Белорусије - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2024
Пратите нас
Руски системи ПВО представљају највећу претњу западним ловцима Ф-16, тако да појава ових летелица у Оружаним снагама Украјине неће радикално променити ситуацију у зони специјалне војне операције, пише Defence24.
„Руски системи кратког и средњег домета, упркос току сукоба, и даље се сматрају ефикасним решењима. Барем када је реч о откривању и неутралисању авиона четврте генерације“, наводи се у тексту.
Поред тога, ниво обучености руских пилота је на знатно већем нивоу од пилота Оружаних снага Украјине. У тексту се наглашава да ће Украјинцима који буду користили ове ловца „бити потребна велика храброст“.
Бивша министарка одбране Холандије Кајса Олонгрен објавила је 2. Јула да ће држава послати 24 ловца Ф-16 Украјини. Руски амбасадор у Холандији Владимир Тарабрин је назвао овај корак Амстардама – непромишљеним.
Истовремено, 24. априла лист Монд је, позивајући се на извор, указао да украјински пилоти неће моћи да управљају западним авионима најмање до краја 2024. године. Осим тога, како је 5. априла приметио генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, испоруке Украјини ловаца Ф-16 је важно, али неће моћи радикално да промени ток сукоба.
Руски председник Владимир Путин је још у марту рекао да испорука авиона Ф-16 Украјини неће променити ситуацију на бојном пољу. Ови ловци ће такође бити легална мета за Руску Федерацију и ако буду летели са аеродрома трећих земаља.
Паљба из система град у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2024
Специјална операција у Украјини
УЖИВО На мети лука у Одеској области
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала