- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев честитао Американцима Дан независности: Учините Русију поново великом!

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Уђи у базу фотографијаСветски омладински форум у Сочију, Дмитриј Медведев, 1-7. март 2024. године
Светски омладински форум у Сочију, Дмитриј Медведев, 1-7. март 2024. године - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2024
Пратите нас
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев честитао је Сједињеним Америчким Државама Дан независности и предложио да се украјински сукоб оцењује кроз призму грађанског рата 1861–1865. године.

„Америка је земља са кратком историјом, ма колико то било увредљиво за Американце, иако има и светле странице. Једна из њих је Грађански рат током којег је било побеђено ропство“, написао је он на Телеграм каналу.

Према речима Медведева, конфронтација између северних држава Сједињених Држава и јужне Конфедерације има паралеле са сукобом у Украјини. Наиме, како је то објаснио Медведев, разлика између индустријског потенцијала и људских ресурса две зараћене стране била је прилично слична као у Москви и Кијеву.
„Идеали противника су се оштро разликовали. Северњаци су имали једнакост, слободу, један закон за све. А на Југу нечовештво и расизам. Управо из оваквог угла би преко океана требало да тумаче наше догађаје – дакле као на грађански рат једног народа, у којем је већина принуђена да оружјем брани своју независност борећи се против нових нациста, које подржава корумпирана Европа и амерички војноиндустријски комплекс“, рекао је Медведев.
Заменик председника Савета безбедности русије је рекао да би резултат сукоба у Украјини, као и грађанског рата у Сједињеним Државама, требало да буде „препород Велике Русије“.
"Хеј, Американци! Да парафразирам вашег (бившег америчког председника Доналда) Трампа: Учините Русију поново великом!" – закључио је Медведев.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала