- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Тешки окови вуку на дно „свемогући“ Запад док машта о стратешкој победи Русије

© Sputnik / Михаил ТургиевЗграда амбасаде Русије у Вашингтону
Зграда амбасаде Русије у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2024
Пратите нас
Америчка администрација наставља ратни курс и гаји илузије о стратешкој победи Русије – нови пакет војне помоћи Кијеву довешће само до нових жртава међу цивилима, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

„Администрација САД гаји илузије о стратешкој победи Русије. Евидентно је да ново америчко наоружавање неће смањити интензитет наше борбе за ослобођење Украјине – довешће само до нових жртава међу цивилним становништвом, укључујући међу женама и децом“, истакао је руски дипломата.

Антонов је на Телеграм каналу констатовао и да је пумпање оружјем режима Владимира Зеленског бесперспективни пројекат који само стимулише Кијев да чини нове злочине.
„Главна ствар за овдашње политичаре је да, уочи самита НАТО-а у Вашингтону, покажу своју непоколебљивост у одбрани светског поретка заснованог на америчким правилима који се урушава. Истовремено, цена такве Пирове победе се не узима у обзир“, сматра дипломата.
Антонов је оценио да у Америци не схватају реално стање ствари.
Власти САД уплетене у сопствене мреже интрига и санкција које нису спутале активности Русије и других независних држава, већ су се испоставиле као тешки окови који вуку на дно политику и привреду „свемогућег“ Запада, нагласио је он.
Руски амбасадор је оценио да сукоб у Украјини омогућава „пуњење новчаника“ представника америчког војно-индустријског комплекса, а да се саме Сједињене Америчке Државе клате на ивици сукоба са Русијом, највећом нуклеарном силом.
Вашингтон не размишља о глобалним последицама катастрофе која се приближава због кратковиде и опасне политике америчке администрације, закључио је дипломата.
Раније је америчка администрација најавила нову војну помоћ Кијеву у вредности од 2,5 милијарди долара. Самит НАТО-а биће одржан од 9. до 11. јула у Вашингтону.
Москва је више пута истицала да нове испоруке западног наоружања и технике Украјини ни на који начин неће променити ситуацију на фронту и да ће бити уништене исто као и друге врсте наоружања.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала